Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری، ۳۵ روز از آغاز پاییز می‌گذرد و هنوز خیلی‌ها در صف خرید واکسن آنفلوآنزا به انتظار نشسته‌اند. با اینکه سالمندان، کودکان ۵‌ ماه تا ۶سال و بیماران مبتلا به سرطان، در فهرست افراد اولویت‌دار دریافت واکسن آنفلوآنزا بودند، اما در دومین‌ماه از پاییز، هنوز موفق به خرید واکسن نشده‌اند. داروخانه‌ها نه موجودی دارند و نه می‌دانند قرار است چه زمانی این واکسن‌ها توزیع داروخانه‌ای شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قیمت و نحوه فروشش هم بی‌خبرند.

این درحالی است که براساس اعلام سخنگوی سازمان غذا و دارو به همشهری، قرار بود از روزهای آخر مهر و اوایل آبان، توزیع داروخانه‌ای این واکسن برای گروه‌های پرخطر اولویت دوم انجام شود. ۵روز از آبان می‌گذرد و جز گروهی از افراد اولویت اول، یعنی کارکنان سلامت، زنان باردار و بیماران خاص، کسی موفق به دریافت این واکسن نشده است. همه اینها در شرایطی است که براساس اعلام متخصصان، زمان طلایی تزریق واکسن تا نیمه آبان یعنی تا حدود ۱۰روز دیگر است.

اوایل مهر بود که مسئولان سازمان غذا و دارو، دریافت‌کنندگان رایگان واکسن آنفلوآنزا را به ۲بخش اولویت اول و دوم تقسیم کردند. قرار بود اولویت اول در خانه‌ها و مراکز بهداشت براساس پرونده‌ای که از قبل داشتند، واکسن دریافت کنند و اولویت دوم با کدملی از داروخانه‌ها واکسن را به قیمت ۴۴هزار تومان بخرند. اینها توضیحاتی است که حیدر محمدی، مدیر امور داروی سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود. براساس اعلام او، سالمندان بالای ۶۵سال و کودکان بین ۵‌ماه تا ۶سال اولویت دومند. هنوز اما افراد در اولویت دوم که این روزها رفت‌وآمد زیادی به داروخانه‌ها دارند، بلاتکلیف‌ هستند.

مراجعه روزانه متقاضیان واکسن به داروخانه‌ها

محمود هادی‌پور که داروخانه‌دار و کارشناس بیماری‌های خاص است به همشهری می‌گوید که به‌تازگی برایشان پیامکی آمده مبنی بر عضویت در سایتی برای وارد کردن اطلاعات متقاضیان واکسن آنفلوآنزا، اما هنوز هیچ خبری درباره در اختیار قرار دادن واکسن به آنها داده نشده: «هیچ‌کس اطلاعاتی درباره واکسن‌ها ندارد. روزانه تعداد زیادی از افراد برای گرفتن واکسن به ما مراجعه می‌کنند، اما جوابی به آنها نداریم.

خیلی‌ها می‌گویند زمان طلایی واکسن در حال تمام شدن است و نمی‌دانیم چه بگوییم.» در تماس با مراکز بهداشت و سلامت هم تنها پاسخی که شنیده می‌شود، در اختیار قرار دادن واکسن برای زنان باردار است؛ حتی بسیاری از آنها اجازه تحویل واکسن به بیماران خاص را ندارند و تنها تأکیدشان بر زنان باردار است؛ آن‌هم تنها برای افرادی که پرونده داشته باشند.

واکسن برای بیماران تالاسمی مناطق محروم کم آمد

با اینکه براساس اعلام کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، بیماران خاص، واکسن دریافت کرده‌اند، اما خبرهای رسیده حکایت از جاماندن خیلی از بیماران تالاسمی به‌عنوان بیماران خاص از دریافت واکسن دارد.

براساس اعلام یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران، بیماران تالاسمی در مناطق محروم و شهرهای دورافتاده، واکسن دریافت نکرده‌اند. او به همشهری می‌گوید که برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مثل تهران، خوب کار کرده‌اند، اما در مناطقی مثل خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و سایر استان‌های محروم در این زمینه ضعیف کار شده و تنها اولویت‌شان کادر درمان بوده است.

به گفته او، نباید توزیع این واکسن‌ها از سوی معاونت بهداشت انجام می‌شد. باید کار به سازمان غذا و دارو سپرده می‌شد و آنها براساس اطلاعاتی که از بیماران دارند، این واکسن را توزیع می‌کردند: «در برخی استان‌ها با نامه وزارت بهداشت توانستیم برای بیماران تالاسمی واکسن دریافت کنیم.» عرب می‌گوید: امسال مدیریت خوبی برای توزیع واکسن آنفلوآنزا صورت نگرفت و حتی توزیع ۱۵۰۰واکسن بین کارکنان مجلس شورای اسلامی هم در همین راستا بود.

احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران اما به همشهری می‌گوید که واکسن برای گروه بزرگی از این بیماران به‌عنوان بیماران خاص، تزریق شده و گزارش‌های رسیده از استان‌ها نشان می‌دهد که بیماران هموفیلی مشکلی برای دریافت این واکسن نداشته‌اند: «در برخی استان‌ها به‌صورت متمرکز این کار انجام شد و همزمان بیماران چکاپ شدند. برخی در مراکز بهداشت و برخی در بیمارستان‌ها این واکسن را دریافت کردند.»

توزیع واکسن بین اولویت دوم در صورت ورود محموله جدید

مسئولان می‌گویند تأخیر در ورود محموله‌ها و اولویت‌بندی‌ دسترسی به واکسن به‌دلیل مشکلات تبادل ارز و تحریم‌هاست. همین هم دلیلی شد تا بسیاری از سفارش‌ها لغو و محموله‌ها با تأخیر وارد کشور شود. پیش از این در واسط شهریور اعلام شد که نزدیک به ۲.۵میلیون دوز واکسن به معاونت درمان وزارت بهداشت اختصاص پیدا می‌کند تا در اختیار گروه‌های پرخطر قرار گیرد. از هفته دوم مهرماه هم با ورود نخستین محموله، واکسن‌ها در اختیار مراکز بهداشت قرار گرفت. داروخانه‌ها اما از این محموله بی‌نصیب ماندند.

قرار شد توزیع تنها از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت انجام شود و درصورت ورود محموله‌های بعدی، در اختیار داروخانه‌ها قرار گیرد. حالا کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور می‌گوید: ۲.۵میلیون دوز واکسن در میان اولویت اول گروه‌های پرخطر توزیع شده و تا روزهای آینده این گروه تکمیل می‌شوند. پس از آن، درصورت ورود محموله جدید سهمیه داروخانه‌ها داده می‌شود تا به گروه دوم یعنی سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به سرطان فروخته شود.

جهانپور به همشهری می‌گوید: واکسن‌های مازاد اولویت اول، به گروه‌های پرخطر دیگر، یعنی سالمندان و بیماران صعب‌العلاج از طریق زنجیره توزیع داروخانه‌ای داده می‌شود.» براساس اعلام او، هنوز محموله جدید وارد نشده است، اما اگر وارد شد، داروخانه‌ها از طریق سامانه‌ای که به آنها معرفی می‌شود کدملی افراد را ثبت می‌کنند و واکسن می‌دهند.

به گفته این مسئول، محموله جدید در مسیر ورود به کشور بوده و قرار است تا سقف ۱۴ تا ۱۶میلیون دوز وارد کشور شود. این در حالی است که با گذشت ۳۵روز از پاییز تنها ۲.۵میلیون دوز وارد شده؛ با این حال سخنگوی سازمان غذا و دارو می‌گوید محموله‌ها به‌صورت ۲میلیون دوزی به‌تدریج وارد کشور خواهند شد و اگر تقاضایی نباشد، لغو می‌شوند.

سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور می‌گوید این واکسن‌ها از کشورهای اروپایی، آسیای شرقی، کره‌جنوبی، هند، فرانسه، روسیه و هلند خریداری شده است. سخنگوی سازمان غذا و دارو این را هم اضافه می‌کند که وزارت بهداشت نگران شیوع آنفلوآنزا نیست؛ چراکه نیمکره‌جنوبی که پیش از ما، فصل پاییز را تجربه کردند، با مشکل شیوع آنفلوآنزا مواجه نشدند و بعید به‌نظر می‌رسد که امسال با این ویروس به‌طور گسترده مواجه شویم. براساس اعلام او، محموله جدید با ارز نیمایی خریداری شده که قیمت واکسن را بالاتر می‌برد.

کد خبر 560069 برچسب‌ها بیماری - آنفلوآنزا سازمان غذا و داروی ایران واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری آنفلوآنزا سازمان غذا و داروی ایران واکسن سخنگوی سازمان غذا و دارو همشهری می گوید بیماران تالاسمی واکسن آنفلوآنزا گروه های پرخطر مراکز بهداشت وزارت بهداشت براساس اعلام واکسن دریافت ورود محموله محموله جدید بیماران خاص داروخانه ها اولویت اول اولویت دوم محموله ها واکسن ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۹۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند

روابط عمومی سازمان غذا و دارو از توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در شرکت‌های پخش و داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد.
به گزارش تسنیم، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تامین داروی خود نداشته باشند.

بنابر این گزارش در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه 190، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هشدار رییس سازمان غذا و دارو: مردم از خرید اینترنتی دارو خودداری کنند  توزیع اولین محموله داروی وارفارین بیماران قلبی

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • علی کریمی و حسینی دوباره از لیست خط خوردند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است